Reteaua Civitas '99

 

Main|Membrii retelei
Pagina principala

Din august 2001, Civitas '99 functioneaza dupa modelul unei retele.

Reteaua este formata din studenti si absolventi in stiinte politice si alte stiinte sociale, cu interese academice si profesionale variate. Civitas '99 este deschis atat studentilor din Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti cat si altor studenti cu interese legate de stiinta politica, indiferent de institutia la care studiaza.

Acesta este modul in care Civitas '99, ca organizatie, lucreaza cu beneficiarii sai, un public bine definit, individualizat.

Constructia retelei presupune:
- solutii individuale pentru cariere individuale;
- interactiune intre membrii retelei, in ideea stabilirii de relatii profesionale durabile;
- identificarea si selectarea persoanelor interesate intr-o cariera legata de stiinta politica si in acelasi timp capabile sa porneasca pe acest drum.

Civitas '99, ca organizatie promotoare a acestui concept, sustine si dezvolta infrastructura pe care se aseaza reteaua.

Pentru a deveni membru in retea, o persoana trebuie sa treaca printr-o etapa de selectie.
Un membru al retelei este diferit de un membru Civitas '99; acesta din urma are un statut diferit si responsabilitati mai ample. Toti sunt insa parte din retea.

Fiecare membru activeaza in retea, intr-un grup definit conform cu interesul sau academic si profesional in stiinta politica. Alegerea sa este libera, fiecare avand optiunea de a initia un nou grup, in masura in care interesul sau nu se regaseste in grupurile deja existente.

La intrarea in Retea, fiecare nou membru isi alege aria de interes academic in cadrul careia doreste sa se specializeze. In momentul de fata membrii Retelei sunt impartiti in urmatoarele arii de interes academic:

- Relatii Internationale

- Marketing Politic

- Nationalism

- Totalitarism

- Postcomunism

- Grupul pentru Studierea Serviciilor de Informatii

Lista ariilor de interes este deschisa oricānd : daca interesul academic al unui membru nu corespunde nici uneia din ariile de interes existente, acesta poate defini o noua arie.
Membrii afiliati fiecarei arii de interes pot defini sub-arii īn cadrul careia sa lucreze pe echipe de cercetare.