Proiecte/Proiecte retea

   

Main

Pagina principala

Conferinte GSSI

Joi, 22 martie 2007, ora 18.00, la FSP, amfiteatrul DUTU, a avut loc cea mai recenta conferinta organizata de Grupul pentru Studierea Serviciilor de Informatii din Civitas '99, cu tema : "INTELLIGENCE FOCUS GROUP". In cadrul conferintei a fost prezentat conceptul de "Cultura de Securitate" si evolutia intelligence-ului in Romania.

La aceasta conferinta au fost prezenti studenti atat din FSP cat si de la facultatea de Drept, ASE sau Academia de Politie. Invitatii conferintei au venit din partea Centrului de Informare pentru Cultura de Securitate din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

 

Civitas '99 Reviewers’ Society

Reviewers’ Society vrea sa adune nu atat Civitasi cat recenziile lor, si nu numai ale lor. Activitatea acestui proiect va consta in publicarea a trei tipuri de recenzii ale unor carti de stiinte sociale, fiecare cu o formula metodologica proprie :

Book News
Book Report
Book Review

Recenziile vor fi publicate in limbile engleza si franceza. Pagina Reviewers’ Society este inca in constructie. Va invitam sa reveniti in curand.

 

Forumul Civitas '99

Forumul Civitas va fi o masa rotunda organizata lunar pe cel mai important subiect politic de actualitate. Masa rotunda va fi moderata de un membru Civitas si va avea invitati persoane relevante pentru subiectul in cauza (politicieni, jurnalisti, ONG-isti, studenti, profesori etc).
Ideea generala este de a crea o institutie de dezbatere in punctul de intersectie dintre zona academica si dezbaterea politica, sociala si mediatica.

 

Civitas '99 Politics Blog

Proiectul are ca idee alcatuirea de catre studentii de la Stiinte Politice (in principiu Civitasi dar nu numai) a unor articole de opinie online cu privire la problemele momentului de pe scena romaneasca si internationala. Acestea pot fi legate de natura relatiilor interne si internationale sau de orice alta natura, gen probleme legate de mediul inconjurator, politici economice mondiale, drepturile omului, etc.

Civitas '99 Politics Blog va fi in curand disponibil online.