Proiecte/Debate Club

   

Main

Pagina principala

Civitas '99 Debate Club

Clubul de dezbateri este un proiect al Asociatiei Civitas 99 inceput in colaborare cu Asociatia Studentilor din Filosofie, la inceputul anului 2005, in cadrul Facultatii de Filosofie a Universitatii Bucuresti. Din anul 2006, Civitas '99 a devenit organizator unic al Clubului de dezbateri.

Clubul isi propune sa dezvolte abilitatile de argumentare si retorica ale membrilor sai intr-un cadru formal ce presupune respectarea unor formate de dezbateri si a regulilor implicitate, precum Parliamentary Debate sau Policy Debate.

Clubul si-a inceput activitatea cu traininguri de public speaking si retorica, urmate de o introducere in principalele tipuri de dezbateri formale, gen Parliamentary Debate. Activitatea clubului a cuprins colaborari cu profesori de retorica, cu traineri specializati in dezbateri formale si nu in ultimul rand participari la concursuri nationale si internationale.

Formatul Policy Debate consta in capacitatea de a analiza si a propune politici fezabile pentru anumite probleme din anumite domenii ale vietii publice, internationale, etc. Principalele beneficii ale acestui tip de format sunt faptul ca pregatirea unei dezbateri intr-un astfel de format presupune o cercetare prealabila si proiectarea unor solutii, a unor planuri de rezolvare a unor probleme punctuale ce vor fi supuse criticilor echipelor adverse. Acest format ii va familiariza pe membrii clubului cu nevoia de a face o cercetari inainte de a se pronunta asupra unor chestiuni in dezbatere, ii va face capabili sa analizeze anumite solutii propuse din punct de vedere al costurilor, duratei si fezabilitatii.